Haridustehnoloogiamess Bett Show 2020

Haridustehnoloogiamess Bett Show 2020

Väike Päike arendus- ja finantsjuht Sven Soomuste külastas rahvusvahelist haridustehnoloogiamessi BETT SHOW 2020, mis toimus 22-25. jaanuaril Londonis ning tõi ülemaailmsest haridusringkonnast kokku 850 juhtivat ettevõtet, 103 põnevat uut edtech idufirmat ja üle 34 700 osaleja. Enam kui 146-st riigist kogunesid huvilised messile leidmaks inspiratsiooni, arutlema hariduse tuleviku teemadel ning avastama, kuidas tehnoloogia ja innovatsioon aitavad haridustöötajatel ja õppijatel edu saavutada.

Kohal olid väga paljud suured tegijad nagu Microsoft, Dell, Google, Hewlett Packard jt. Kõige rohkem esitleti robootikat, virtuaalreaalsust, STEM’i ja STEAM’i ning erinevaid kooliga seotud infotehnoloogilisi programme, vahendeid (ekraanid, infosüsteemid, õppevahendid jmt).

Haridus tervikuna tundub hetkel olevat ülikuum teema. Seda nii haridusasutustele, kõikvõimalikele haridustehnoloogia firmadele kui ka lihtsalt tööandjatele. Seda põhjusel, et maailm muutub väga kiiresti ja kõik on kindlad hariduse muutumise vajaduses.

Kõige huvitavam osa oli erinevad esinejad ja ettekanded ja siinkohal loetelu olulisematest tähelepanekutest ja märksõnadest:

  • Tööturg muutub drastiliselt: 50% töökohtadest on automatiseeritavad. Juba järgmistel aastatel on kolmandikul töökohtadel kasutusel tehnoloogilised abilised – tehisiintellekt, robotid, automatiseeritud protsessid jne.
  • Arvestades eluea märkimisväärset pikenemist, peab inimene  tänasest olema võimeline mitmeks restardiks. Vanamoodi jätkata ei saa, sest seda lihtsalt ei ole enam vaja.
  • Lifelong learning – vaja on pidevalt õppida, täiendada.
  • Playful learning – õppimine peab olema hands-on. Klassiruumis, ekraanilt jne õppimise aeg on läbi.
  • Recilianse – vastupidavus st inimesed peavad arvestama sellega, et nad kukuvad läbi ja alustavad uuesti.
  • Primary scool (alusharidus sealhulgas) on oluline.
  • Mindset – inimkond peab olema muutusteks valmis, sest need on juba käes.

Arvestades eksponaatite ja tegevuste rohkust, on tulevikus mõistlik sündmust külastada suurema grupiga. Kokkuvõttena ääretult vajalik ja silmiavav valdkonnamess, mis paneb mõtte liikuma ja silma särama! 

Rohkem infot messi kohta leiab: Bett Show

Sven Soomuste
Arendus- ja finantsjuht
Väike Päike

Lasteklubi Väike Päike blogipostituste jagamise, refereerimise ja avaldamise tingimused.